VESTE-BOMBA ! Guvernul Romaniei va da unui refugiat intre 1.117 si 1.185 de lei pe luna !

VESTE-BOMBA ! Guvernul Romaniei va da unui refugiat intre 1.117 si 1.185 de lei pe luna !

loading...

Miercuri, guvernul a aprobat proiectul de lege care instituie cadrul legal pentru majorarea sumei acordate de statul roman unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de intretinere.

KLAUS_IOHANNIS-1

Intr-un comunicat remis Agerpres, guvernul precizeaza ca pe baza unor date comunicate de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) a fost stabilit un set de valori necesare pentru cheltuielile lunare — hrana, imbracaminte, cazare — pentru un solicitant de azil, adult. Astfel, pentru sezonul cald, cheltuielile lunare totale sunt estimate la 1.117 de lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 de lei.

 

Proiectul mai prevede ca sunt vizati solicitantii de azil aflati intr-o situatie precara, din punct de vedere fizic, psihic, cat si financiar. De asemenea, actul normativ reglementeaza posibilitatea ca in cazul depasirii capacitatii de cazare in spatiile administrate de Inspectoratul General pentru Imigrari, solicitantii de azil sa poata beneficia, in limita fondurilor disponibile, de o suma de bani in scopul inchirierii unor spatii de locuit. Cuantumul acestui ajutor lunar va fi de 1,08 ISR (indicator social de referinta, care in 2015 este in suma de 500 de lei), si va fi acordat pentru maximum 12 luni.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )