VESTI BUNE ! CRESTE VALOAREA TICHETELOR DE MASA ! E OFICIAL !

VESTI BUNE ! CRESTE VALOAREA TICHETELOR DE MASA ! E OFICIAL !

loading...

Parlamentarii noștrii, cu toate că nu se numără printre românii care își rup zilnic din buzunar câțiva lei pentru a putea mânca la prânz ”un meniu”, s-au gândit că nu ar fi rău să le facă o facilitate,în an electoral celor care-i plătesc cu vârf și îndesat.

Astfel, aleșii vor să crească valoarea unui tichet de masă de la 9,41 de lei la 13 lei, aceștia motivând că pentru a lua masa de prânz în oraș trebuie să ai în buzunar măcar 10 lei, iar actuala valoare a tichetului nu acoperă suma respectivă.

”Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară, cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate a statului şi a angajatorului pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege depus la Parlament.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )