VESTI BUNE pentru PROPRIETARII din Romania !

VESTI BUNE pentru PROPRIETARII din Romania !

loading...

In 2015, piaţa imobiliară românească a crescut cu 10% ,comparativ cu anul precedent, atât în ceea ce priveşte valoarea, cât şi volumul tranzacţiilor realizate.

Previziunile pentru 2016 indica o creştere de cinci procente, afirmă un studiu al companiei imobiliare Re/Max.

“Cu siguranţă, 2015 a fost anul revenirii pieţei imobiliare locale. Astfel, anul trecut am asistat nu doar la o majorare a pieţei în principalele oraşe din ţară, ci şi la o creştere a încrederii investitorilor care au relansat proiecte în toţi polii principali precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad sau Braşov. În plus, observăm că piaţa are perspective de dezvoltare pentru următorii ani”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele Re/Max România.

În prezent, preţurile medii din principalele oraşe din ţară sunt stabile, acestea variind de la oraş la oraş. Astfel, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, preţul mediu pe metrul pătrat, pe segmentul rezidenţial, este de circa 1.000 – 1.100 euro, iar în Braşov ajunge la 850 euro/mp.

Pentru 2016,  Răzvan Cuc estimează că trendul ascendent va continua, pe toate segmentele, atât în ceea ce priveşte volumul, cât şi valoarea.

“În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial, suntem de părere că piaţa va reacţiona diferit în funcţie de oraşul la care facem referire, aşa cum s-a întâmplat şi în 2015. Însă, credem că 2016 va aduce creşteri ale preţurilor medii naţionale cu cel puţin 5% – atât la locuinţele vechi, cât şi la cele noi”, a completat preşedintele Re/Max România.

 

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )