Victor Ponta – AUDIERE la DNA Oradea

Victor Ponta – AUDIERE la DNA Oradea

loading...

Fostul premier Victor Ponta este audiat marți la sediul DNA Oradea, în calitate de martor în dosarul lui Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Numele lui Liviu Dragnea și cel al lui Victor Ponta sunt menționate în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor, în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe fapt de șantaj, dar și de folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Pe 17 decembrie, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat să dea o declarație de martor în dosarul lui Mircea Govor. ”Am fost chemat să dau o declarație de martor în dosarul lui Mircea Govor, lucru pe care l-am și făcut și am ieșit. (…) Tot ceea ce am avut de spus am spus în fața procurorului, ca martor, în această calitate. Nu mai declar nimic în plus”, spunea atunci Dragnea.

Potrivit referatului citat, în perioada august-octombrie 2013, Govor i-a cerut sprijin lui Liviu Dragnea, la acel moment președinte executiv al PSD, dar și lui Andrei Dolineaschi, secretar general al partidului, pentru a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF, în sensul impunerii persoanelor agreate în funcțiile de interes din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare.

În același document este menționat și numele fostului premier Victor Ponta, în legătură cu un caz al primarului PSD al comunei Odoreu, pe care Mircea Govor a încercat să-l constrângă pentru a interveni pe lângă membrii unei comisii de licitație cu privire la o lucrare finanțată din fonduri europene.

Procurorii rețin că primarul PSD în cauză, Dumitru Pop, nu a cedat presiunilor repetate la care fusese supus de Mircea Govor, dar și că organizația PSD Odoreu a fost dizolvată de conducerea PSD Satu Mare, din cadrul căreia făceau parte Mircea Govor și Valer Marian.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )