Zece descoperiri pe care știința nu le poate explica!

Zece descoperiri pe care știința nu le poate explica!

loading...

Zece descoperiri pe care știința nu le poate explica!

ȘTIINȚA ESTE UNA DINTRE CELE MAI SIGURE MODALITĂȚI DE A EXPLICA LUCRURILE ȘI FAPTELE, DIN JURUL NOSTRU, PE CARE NU LE ÎNȚELEGEM. DAR CE SE PETRECE ATUNCI CÂND ANUMITE DESCOPERIRI NU POT FI DEFINITE ÎN NICIUN FEL DE ȘTIINȚĂ? PROBABIL CĂ AVEM TENDINȚA DE A LE MARCA DREPT INEXPLICABILE ȘI SPERĂM CA ÎNTR-O BUNĂ ZI ADEVĂRUL SĂ IASĂ LA IVEALĂ.

Din aceste motive, am ales să vă prezentăm top 10 descoperiri pe care nimeni nu le poate explica și care demonstrează nu doar neputința umană, ci și faptul că uneori istoria este mult mai complexă decât ne-am putea imagina:

1. Mingile de foc Naga

Lumini de foc inexplicabile apar pe raul Mekong din Thailanda in fiecare an in luna octombrie.

2. Planeta Kepler 78b

Planeta Kepler 78b are dimensiunea si densitatea similare cu ale Pamantului, insa ea este acoperita de lava si orbiteaza in jurul stelei sale la fiecare 8,5 ore.

3.Fluxul intunecat

O forta impinge un „petic” de materie prin Univers la viteze ametitoare. Aceasta nu poate fi explicata cu ajutorul fortelor gravitationale cunoscute, iar sursa ei s-ar putea afla dincolo de Universul observabil.

4. Efectul Placebo

Tratamentul Placebo s-a dovedit eficient in calmarea si reducerea durerilor in cazul bolii Parkinson. Cum se vindeca corpul nostru doar prin puterea mintii a ramas o necunoscuta.

5. Zgomot straniu din Pacific

Un sunet ciudat venit din adancul Oceanului Pacific a uimit oamenii de stiinta in anul 1991. Posibilele cauze ale acestuia au fost considerate a fi vulcanii subacvatici sau balenele.

6. Fosila Godzillus

Cunoscuta sub numele de „bestia marii” din Cincinnati, aceasta fosila de peste 2 metri a fost descoperita in anul 2012. Cercetatorii nu sunt siguri daca ea provine de la ramasitele unui animal sau ale unei plante.

7. Paleodictyon Nodosum

O creatura misterioasa din Oceanul Atlantic a creat un adapost perfect hexagonal. Oamenii de stiinta sunt in cautarea acestei creaturi care nu a evoluat vreme de 50 de milioane de ani.

8. Mecanismul Antikythera

Acest mecanism antic care dateaza din anul 150 i.Hr. a fost folosit pentru calcularea miscarilor planetelor. El a fost descoperit in anul 1901, iar cercetatorii au ramas intrigati: nu stiu cum functioneaza acesta sau cine l-a inventat.

9 .OZN-ul din  Marea Galileii

Un monument ciudat sub forma unui con subacvatic a fost descoperit de catre un sonar in anul 2013. Avand o masa de 60.000 de tone, el a fost construit in urma cu 6.000 de ani, iar ulterior structura a fost inundata de ape.

10. Fenomenul hum

Sunetele misterioase auzite de 2% din populatia din Taos, New Mexico, sunt inexplicabile. Oamenii de stiinta au fost incapabili sa gaseasca sursa acestora, de cand ele au fost depistate, in anii ’90.

 

 

www.efemeride.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )