ZIUA BARBATULUI, pe 19 noiembrie !

ZIUA BARBATULUI, pe 19 noiembrie !

loading...

Puţine persoane cunosc faptul că există deja o zi internaţională a bărbatului, celebrată în data de 19 noiembrie, în aproape 60 de state din intreaga lume !

Miercuri, a fost adoptată o lege prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii iar cea de 19 noiembrie, Ziua Bărbaţilor. Legea s-a adoptat cu 204 „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 abţineri şi in zilele urmatoare va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohanni pentru promulgare.

Deputatii susţin că “sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţii relaţiile dintre sexe” precum şi de a promova “modele masculine pozitive”, nu doar vedete. Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

Instituirea Zilei Internaţionale a Bărbaţilor are ca scop promovarea modelelor pozitive de sex masculin precum si nevoia de a discuta despre sănătatea bărbaţilor şi bunăstarea socială, emoţională, fizică şi spirituală, in scopul evidenţierii discriminarii împotriva bărbaţilor, în domeniul serviciilor sociale.

Raportul Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputaţilor sustine că propunerea legislativă „are ca scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştienţizare prin concilierea vieţii de familie cu cea personală.

 

 

 

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )