Aplicaţie de autoevaluare psihică pentru bolnavii de cancer, lansată de Universitatea “Babeş-Bolyai”

Aplicaţie de autoevaluare psihică pentru bolnavii de cancer, lansată de Universitatea “Babeş-Bolyai”

loading...

O aplicaţie unică, în limbile română şi maghiară, descărcată pe tabletă sau telefon, care poate fi folosită de un pacient cu cancer pentru autoevaluarea stării psihice şi pentru monitorizarea nivelului de distres cauzat de boală, a fost lansată de specialiştii Facultăţii de Sociologie a UBB Cluj.

Degi Csaba, coordonatorul proiectului de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost lansată aplicaţia Apsco, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Am lansat aplicaţia Apsco, care este unică, în limbile română şi maghiară, şi care poate fi descărcată gratuit pe tablete sau telefoane mobile din Google Play. Aplicaţia este primul instrument computerizat de screening automatizat al distresului oncologic, care este un fel de stres generat de boală, pentru pacienţii cu cancer, aparţinători şi medici. Are un modul de autoevaluare, iar bolnavul îşi poate monitoriza nivelul de distres astfel încât să vadă dacă acesta este sau nu critic. Aplicaţia te ajută să ştii unde este limita în suferinţa psihologică, nivel de la care ai nevoie de resurse de ajutor în plus”, a spus Degi.

El a explicat că un pacient sau un aparţinător descarcă aplicaţia şi, într-o jumătate de minut, evaluează starea psihică, ajutându-se de termometre emoţionale.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )