Cum se poate deforma corpul nostru când folosim tableta sau smartphone-ul

Cum se poate deforma corpul nostru când folosim tableta sau smartphone-ul

loading...

Un studiu publicat în revista Surgical Technology International a demonstrat că persoanele care petrec mult timp scriind pe tabletă sau pe smartphone suferă în timp o gravă deformare a coloanei vertebrale.

Autorul cercetării, merdicul ortoped Kenneth Hansraj, spune că acest obicei, practicat zilnic timp de 416 zile, va duce la o încovoiere a coloanei cervicale.

Deformarea apare din cauza presiunii mari la care este supusă această regiune a coloanei.Este vorba de o presiune suplimentară de peste 20 de kilograme, ca şi când persoana ar căra mereu în spate un copil de 7 ani.

Presiunea apare din cauza poziţiei anormale a capului, care stă mereu aplecat în faţă. Poziţia normală, corectă, este cea în care urechile sunt aliniate cu umerii.

În cadrul studiului, Hansraj a calculat modul în care este deformată coloana vertebrală în funcţie de gradul de înclinare a capului în timpul scrisului.

Dacă la o înclinare de 0 grade, presiunea exercitată pe zona cervicală este de doar 5 kg, ea poate ajunge chiar şi la 27 de kg în cazul înclinării capului la 60 de grade.

Problemele apar din cauza utilizării tot mai intense a calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor mobile, care sunt folosite în medie 4 ore pe zi.

Hansraj nu ne sfătuieşte să renunţăm la noile tehnologii, ci să fim mai atenţi cum le folosim, să stăm corect atunci când scriem mesaje.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )