Vă vine să credeţi? Persoana din această fotografie a apărut pe lume în 1745 şi este primul om fotografiat

Vă vine să credeţi? Persoana din această fotografie a apărut pe lume în 1745 şi este primul om fotografiat

loading...

Vă vine să credeţi? Persoana din această fotografie a apărut pe lume în 1745 şi este primul om fotografiat!

Cine cunoaşte puţin istoria fotografiei, va reţine cu siguranţă câteva date importante legate de această magică artă: prima fotografie (1826), prima fotografie a Soarelui (1845), primul preşedinte american fotografiat (1843) sau prima fotografie digitală (1957). Dar cine a fost în istorie prima persoană fotografiată în lume, care s-a născut cel mai devreme?

Persoana respectivă se numeşte John Adams, s-a născut în Worcester, Massachusetts (SUA) la 22 ianuarie 1745, şi a fost fiul căpitanului Thomas Adams și al Lydiei Chadwick. Fiind cizmar, acesta a murit la 26 martie 1849 în Harford, Pennsylvania, în vârstă de 104 ani, chiar în acel an făcând nu mai puţin de 9 perechi de pantofi. Nu se ştie exact când a fost realizată poza de mai sus, dar se presupune că ea a fost făcută puţin înainte de moartea cizmarului. O copie fotografică a unuidaguerreotype” se află în posesia Societății de Istorie Susquehanna County; nu se ştie unde este originalul. Tehnica de fotografiere daguerreotype a fost inventată în 1839.

În schimb, site-ul imaging-resource.com crede că prima persoană fotografiată în lume, care s-a născut cel mai devreme, ar fi Conrad Heyer, un veteran al Războiului de Independenţă american, numai că acesta s-a născut în 1749, fiind astfel cu 4 ani mai tânăr decât John Adams.

Continuare aici 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )