Voiculescu, despre plățile întârziate pentru medicii din centrele de vaccinare: Un funcționar public e de vină. Eu am aflat ieri

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Vinovat pentru întârzierea plăților medicilor din centrele de vaccinare este un funcționar public. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a aflat abia luni despre această situație, informează Digi24.

„Banii au fost ceruți ieri. Plățile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcționar public este de vină. Câteodată există întârzieri și luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, susține ministrul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a criticat marți întârzierea „nepermisă” a plăților pentru personalul medical din centrele de vaccinare. 

De asemenea, Ministerul Finanţelor a transmis va aloca banii necesari pentru plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătăţii.

Luni, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

Acest articol a fost publicat în Actualitate. Salvează legătura permanentă.