Florin Cîțu a luat prima decizie ca interimar la Sănătate: ordinul privind noile criterii de carantinare, semnat de Moldovan, abrogat – surse

Foto: INQUAM/George Călin

Controversatul ordin privind noile criterii de carantinare, asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, va fi abrogat. Premierul Florin Cîțu care a preluat interimatul la Sănătate și-a anunțat această intenție în întâlnirea pe care a vut-o miercuri seară, la Guvern, cu secretarii de stat din MS, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

De altfel, decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost motivată și de acest ordin despre care premierul nu știa.

De asemenea, premierul își va delega majoritatea atribuțiilor de la Sănătate secretarului de stat Alin Baciu. Premierul Florin Cîțu va asigura interimar conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar șeful statului a acceptat.

„Voi prelua interimatul până când colegii de coaliție vor numi un ministru care să preia Ministerul Sănătății”, a spus Cîțu.

Acest articol a fost publicat în Actualitate. Salvează legătura permanentă.