FOTO/VIDEO | Imagini cu submarinul indonezian scufundat în Marea Bali. Epava se află pe fundul mării, la 850 m adâncime

Submarinul indonezian „KRI Nanggala 402” a fost găsit în largul coastei Bali la o adâncime de peste 800 de metri. Toți cei de la bord au fost uciși, a anunțat duminică șeful armatei indoneziene, Hadi Tjahjanto. Echipele de intervenție au obținut primele imagini cu nava scufundată pe fundul mării, la o adâncime de 850 de metri.

Cu ajutorul unui vehicul submarin operat de la distanță (ROV), echipele de salvare au obținut primele imagini cu submarinul scufundat, notează Digi24.

„Avem imagini cu părți ale submarinului Nanggala – cârma, ancora, părți din corpul navei, veste de salvare. Pe baza acestor probe autentice, declar că submarinul Nanggala s-a scufundat, iar toți membrii echipajului au murit„, a declarat Hadi Tjahjanto.

Epava a fost găsită cu ajutorul sonarelor, la 850 de metri adâncime, pe fundul mării. Submarinul s-a rupt în trei bucăți, a precizat comandantul marinei indoneziene, Yudo Margono.

Duminică, preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a anunțat că submarinul dispărut a fost găsit scufundat în Marea Bali şi a transmis condoleanţele familiilor celor 53 de oameni aflaţi la bordul navei.

„Forțele terestre și marina au schimbat statutul submarinului KRI Nanggala 402 de la dispărut în scufundat. Toţi indonezienii ne exprimăm profundele regrete pentru această tragedie, în special pentru familiile echipajului de pe submarin”, a declarat preşedintele.

Submarinul KRI Nanggala 402 a dispărut în 23 aprilie și a declanșat o amplă operațiune internațională de căutare și salvare.

Acest articol a fost publicat în Actualitate. Salvează legătura permanentă.