Mărturia unui bărbat atacat de urs și mușcat de cap

Adrian Sima, un bărbat de 39 de ani din Piteşti muşcat de cap de urs în urmă cu peste doi ani şi jumătate, a decis să îşi facă publică acum povestea în contextul în care numărul atacurilor urşilor a crescut îngrijorător în România, scrie Adevarul.ro.

Bărbatul a decis să îşi spună povestea pentru site-ul epitesti.ro şi cu speranţa că autorităţile vor lua măsurile ce se impun pentru a preveni alte incidente similare.

Evenimentul s-a produs pe 11 noiembrie 2018. Adrian Sima era la o partidă de vânătoare de mistreţi în localitatea Mălureni, aproape de Piteşti. Partida s-a desfăşurat normal, până când, spre final, aşteptând gonacii, lui Adrian Sima i-a apărut în faţă un urs foarte mare. Niciun urs nu se comportă la fel.

„Ursul a trecut de mine, undeva în lateral dreapta aveam un drum forestier, a ieşit la drumul respectiv şi nu trebuia decât să traverseze râul să plece. În drum, s-a întors efectiv spre mine, m-a fixat şi a luat-o glonţ spre mine. Câteva secunde. Nu ai timp să reacţionezi, să gândeşti. Am urlat cât am putut de tare la el, dar a continuat să alerge spre mine. Aveam o puşcă, am tras un foc în pământ, la 10 metri în faţă, să încerc să-l sperii. Când am văzut că tot continuă să alerge, m-am blocat efectiv şi m-am întors cu spatele pe după un pom. A venit şi m-a luat de picior”, spune Adrian Sima.

În momentul în care ursul l-a luat de picior, Adrian Sima s-a ales cu cinci găuri în pulpa dreaptă, şi în acele clipe teribile au început gândurile negre. După ce ursul i-a dat drumul la picior, a avut noroc că a căzut între doi arbori, extrem de apropiaţi de corpul său: „Mi-a dat drumul la picior şi a încercat să mă ia de cap, era în spatele meu. Instinctiv am ridicat mâna să mă apăr şi atunci m-a muşcat de mâna stângă, aici unde am şi o tijă metalică de 15 centimetri. Osul de la mâna stângă a fost rupt exact cum rupe un copil o grisină, atât de uşor. Are o forţă incredibilă. Sincer să vă spun, mă aşteptam să mor. În momentul în care m-a apucat de cap, atunci am zis că este sfârşitul. M-a muşcat de cap, am avut un colţ la 2 milimetri de carotidă şi încă unul la 4 milimetri de unde se îmbină coloana vertebrală cu cutia craniană Băiatul care era cu mine, a aruncat cu pietre către urs, către noi, şi ursul mi-a dat drumul, într-un final”, mai povesteşte Adrian.

Articolul integral – AICI

Cîţu: E clar că execuţia bugetară nu este satisfăcătoare /Ce spune despre declaraţia lui Nazare

Acest articol a fost publicat în Actualitate. Salvează legătura permanentă.