Mirel Rădoi: “Nu am realizat mare lucru”

România a învins în această seară în Islanda, scor 2-0 (0-0) și a reintrat în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

După partidă, selecționerul Mirel Rădoi a declarat în direct la PRO TV la flash-interiu că această victorie nu reprezintă foarte mult în perspectiva calificării la mondialul din Qatar:

“Nu am realizat mare lucru, a fost o victorie, o revanșă, de aici putem merge cu încredere mai mare pentru următoarea partidă. Nu putem să mai întoarcem nimic. E ușor de spus că batem tot, nu vreau să mă gândesc decât cum facem să recuperăm jucătorii cât mai repede. Vedem ce vom face și ce soluții vom avea pentru postul de atacant, trebuie să vedem ce soluții găsim în atac, trebuie să înscriem goluri”

Rădoi rămâne rezervat după succesul din Islanda și îi îndeamnă la calm pe elevii săi pentru a nu se face de râs Duminică cu Liechtenstein:

“Venim după victorie în Islanda, poate fi o doză prea mare de euforie și să nu cădem într-o capcană în care să putem să ne facem de râs contra Liechtensteienului”

Selecționerul a mai punctat că acest succes îl dedică jucătorilor săi care au dat totul pentru a obține acest rezultat:

“Dacă ar fi să răspund ce simt, victoria le-o dedic băieților, am avut mare încredere în ei. Discutam cu staff-ul că după terminarea ședinței s-ar putea să fie câțiva supărați pentru că a durat 90 de minute. Cred că încep și ei să realizeze că nu putem să câștigăm decât prin sacrificii”

Tehnicianul în vârstă de 40 de ani a anunțat că va face niste schimbări la următorul joc pentru că unii jucători nu se vor putea recupera atât de repede:

“Au rămas pe teren băieții acum pentru a încerca să îi recuperăm cât mai repede. Cred că vor fi schimbări în primul 11, avem nevoie de forțe proaspete, de energie, să putem să stăm cât mai mult timp în jumătatea adversarului”

În încheiere, Rădoi a spus că a privit destul de rezervat partida pentru a nu transmite tricolorilor o stare de euforie:

“Nu m-am bucurat la goluri, e o partidă cu o presiune mare, trebuia să aștept și rezultatul. Au fost meciuri în care m-am bucurat și m-am bucurat prea devreme, am preferat să îmi păstrez echilibrul, mă gândeam că mă văd jucătorii și nu voiam să fiu euforic și să le transmit și lor o stare de relaxare”

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.