Ianis Hagi testat pozitiv cu noul coronavirus

Problemele par fără sfârșit pentru Mirel Rădoi în cantonamentul echipei naționale pentru cele trei partide din preliminariile pentru CM 2022.

După ce nu mai puțin de cinci jucători, din cei 26 convocați pentru tripla cu Islanda, Liechenstein și Macedonia de Nord au devenit indisponibili, selecționerul a primit astăzi o nouă veste proastă chiar înaintea antrenamentului oficial pentru partida de mâine cu Macedonia de Nord.

Federația Română a anunțat prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial că în urma unor usoare simptome, marcatorul golului victoriei din tur cu Macedonia, Ianis Hagi, a efectuat un test rapid de coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

De la începutul cantonamentului și până astăzi, Ianis efectuase alte cinci teste, toate cu rezultat negativ. Jucătorul lui Rangers a fost imediat izolat.

De asemenea colegii lui de masă Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au fost și ei testați rapid, rezultatul fiind negativ. Ei nu vor putea efectua însă antrenamentul oficial din acestă seară pentru că legislația din Macedonia le dă voie doar în cazul în care ies negativi la un test PCR.

Redăm mai jos întreg comunicatul:

“Astăzi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naționalei iar rezultatul este pozitiv. Tricolorul a intrat imediat în izolare. Până azi, cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, Ianis efectuase 5 teste COVID, toate cu rezultat negativ.

Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au efectuat și ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toți trei.

Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord fiind necesar într-o astfel de situație un rezultat negativ la o testare PCR. Astfel, ei au efectuat și o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului”

România va înfrunta Mâine, Macedonia de Nord în deplasare de la ora 21:45 în direct la PRO TV.

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.