Amendă de 1.000 de lei pentru un bărbat din Arad care a înjurat o instituție și pe angajații acesteia pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă de 1.000 de lei, marți, pentru injurii aduse pe o rețea de socializare.

Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și a folosit expresii jignitoare într-un comentariu la o postare făcută de către o persoană juridică pe Facebook. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text, relatează publicația aradon.

Jandarmii au reușit identificarea autorului comentariului și s-au dus la domiciliul acestuia.

„Bărbatul nu s-a arătat prea surprins când s-a trezit cu jandarmii la ușă, bănuind care este motivul vizitei. Având în vedere cele constatate, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru injurii și expresii jignitoare adresate pe o rețea electronică de socializare, fiind de natură să lezeze demnitatea și onoarea persoanelor la care a făcut referire”, a transmis Jandarmeria Arad.

Jandarmeria precizează că în conformitate cu o decizie formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, rețelele de socializare reprezintă spațiu public întrucât „prin natura lor rețelele de socializare sunt destinate accesului public/oricărui utilizator”.

Acest articol a fost publicat în Actualitate. Salvează legătura permanentă.