Înfrângere categorică în fața Norvegiei

Echipa națională de handbal feminin a României a cedat în confruntarea din această seară cu Norvegia, scor 33-22 (17-11). Tricolorele au ținut piept adversarei doar 20 de minute, iar paradele excepționalei Lunde au blocat drumul României spre poarta adversă.

Ultima partidă din grupa C de la Campionatul Mondial le-a adus față în față pe România și Norvegia, ambele cu victorii pe linie după primele două partide jucate. Cu Dumanska în zi de grație, începutul de meci a fost promițător pentru tricolore, care au stat în primele minute aproape de adversare. Tot într-o zi fabuloasă a fost și portărița Norvegiei, Katrine Lunde. Ajunsă la 41 de ani, aceasta a risipit, prin paradele sale, toate speranțele României, misiunea elevelor lui Adi Vasile devenind una imposibilă.

După întoarcerea de la vestiare, Norvegia a fost și mai periculoasă, majorând diferența de pe tabelă într-un mod neverosimil. S-a terminat la o diferență de 11 goluri pentru adversare, iar în urma înfrângerii, tricolorele merg cu doar două puncte în grupa principală, acolo unde vor da piept, în următoarele trei partide, cu Suedia, Țările de Jos și Puerto Rico. Primele două echipe clasate vor accede în sferturile de finală ale Campionatului Mondial.

Cea mai bună jucătoare din tabăra României a fost Cristina Laslo, cu 6 reușite, urmată de căpitanul Crina Pintea, cu 5 goluri. Jucătoarea meciului a fost desemnată portărița Norvegiei, Katrine Lunde.

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.