Adi Vasile, optimist la finalul Campionatului Mondial: „E locul 13 într-o zi de 13”

Reprezentativa României a evoluat în această seară în ultima partidă a turneului final, tricolorele cedând la o diferență de patru goluri confruntarea contra Suediei, scor 30-34.

La finalul partidei, selecționerul Adi Vasile a tras primele concluzii după acest Campionat Mondial, acesta fiind încântat de atitudinea elevelor sale:

”Voiam să câştigăm pentru noi. Ştiam cât de bună e Suedia, dar în final diferenţa se face tot la lucrurile mărunte. Cred că fetele simt că pot să producă handbal de calitate, după meciurile cu cele trei echipe bune, trebuie să fie mândre de munca pe care au făcut-o. E locul 13 într-o zi de 13. La finalul unei competiţii tot ce contează este clasamentul.

N-a fost acum cu noroc, dar modul în care au abordat fetele competiţia arată multe lucruri bune despre ele, au un viitor frumos. Au intrat în teren crezând că pot învinge orice echipă, mă refer la meciurile cu echipele mari. Acest turneu arată că am făcut un pas în plus la pregătirea fizică, dar trebuie şi ami bine, la nivel de top, de Liga Campionilor”, a declarat selecționerul Vasile pentru Telekom Sport.

Acesta a promis că echipa va crește din punct de vedere valoric în anul 2022, atunci când va reveni la lot și Cristina Neagu:

„Nu ştiu dacă echipa va arăta la fel şi în 2022. Faptul că acum am jucat fără Neagu a produs nişte efecte. Punând-o şi pe Cristina Neagu lângă noi, cred că va creşte nivelul. Nu pot să mă uit la locul 13 şi să fiu mulţumit. Trebuie să ai şi un pic de noroc la tragerea la sorţi. Pentru mine, partea bună a anului este că echipa progresează şi o face foarte frumos. Mi-e greu să zic o notă pentru echipă, dar este o notă de trecere. Cu acest turneu, cred că ne-am dat şansa să sperăm. Le mulţumesc fanilor noştri, ne-au făcut să dăm şi noi mai mult din noi, iar faptul că am revenit cu Norvegia şi Olanda în repriza a doua are legătură şi cu fanii şi energia pe care ne-au dat-o”, a concluzionat Adrian Vasile.

Tricolorele vor reveni marți în țară, întorcându-se de la Castello cu un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri. Cea mai bună jucătoare din tabăra României a fost handbalista de la Minaur Baia Mare, Cristina Laslo, aceasta terminând turneul cu 34 de goluri izbutite în șase partide.

Echipa României a bifat în acest an cea de-a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile turneului final.

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.