Norvegia – regina lumii. Franța și Danemarca completează podiumul

Campionatul Mondial de handbal feminin a ajuns la final, selecționata Norvegiei învingând în finală Franța, scor 29-22, după o revenire spectaculoasă. Danemarca s-a impus în fața gazdelor din Spania cu 35-28 și a cucerit bronzul mondial.

Marea finală a adus față în față ofensiva strălucitoare a Norvegiei și defensiva de neîntrecut a Franței. Primul act al confruntării a fost de departe al fetelor din Hexagon, campioanele olimpice punând chiar și șase goluri diferență (16-10) pe tabelă în fața Norvegiei.

Repriza secundă a fost diametral opusă, căci norvegiencele au revenit la timona partidei și au evoluat fără de greșeală, marcând din toate pozițiile. Franța nu a mai avut puterea să sune remontada, iar după un parțial 17-6 pentru adversare, Norvegia a fost desemnată câștigătoare fără emoții. Silje Solberg a făcut minuni între buturi și a terminat partida cu 11 parade și 2 goluri. Cea mai bună jucătoare din tabăra Norvegiei a fost Reistad, cu 6 reușite, în timp ce din echipa Franței s-a remarcat Pineau, cu 4 goluri.

În urma succesului, Norvegia a cucerit al patrulea titlu mondial după cele obținute în 1999, 2011 și 2015.

Danemarca a făcut spectacol în finala mică După ce au ratat dramatic calificarea în ultimul act al competiției, danezele au dictat ritmul finalei mici, neoferind șanse gazdelor din Spania. S-a terminat 35-28, iar nordicele au pus în palmares o nouă medalie de bronz, a treia după cele cucerite în 1995 și 2013.

România – cea mai slabă clasare din istorie Echipa Națională de handbal feminin a României nu și-a îndeplinit obiectivul de la acest turneu final și a terminat competiția pe poziția a 13-a, cu un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri.

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.