Iuliu Mureșan: “A fost o greșeală. Mi-o retrag!”

 Aseară în “Ștefan cel Mare” a căzut o vește șoc. Antrenorul Mircea Rednic a fost demis, fiind înlocuit cu Flavius Stoican.

Președintele Iuliu Mureșan, omul care a semnat pentru această decizie, a explicat din nou în această dimineață pentru PlaySport motivele care au stat în spatele demiterii lui Rednic:

“Rednic este o persoană foarte fitilistă. Tot timpul spune lucruri rele. Și la antrenament, când era cu băieții. Sau pe bancă. Stă cu fața spre teren și când se întoarce spre bancă numai lucruri rele spune. De Iliev, din prima săptămână mi-a zis că nu e de Dinamo, că e prea mic. Și că a vorbit cu Luana să îi găsească un înlocuitor cu fizic mai bun din iarnă. Și că din iarnă el nu îl mai ține pe Iliev. Cu Iliev eu nu am reziliat acum că nu asta este problema. Mircea Rednic a semnat 15 propuneri de desfacere a contractului la jucători care nu intră în vederile lui pentru lotul de iarnă. Tot el l-a trimis pe jucător cu impresarul la mine, pe Vestenicky. Și cu el am făcut singura reziliere. În rest, toate propunerile sunt la mine în sertar.

Mă gândeam că s-a schimbat omul. Era dorit de foarte mulți oameni și am zis hai să îi dăm ocazia să lucreze. Și am văzut că de fapt lucrurile nu s-au schimbat față de ce știam eu de la Cluj și a trebuit să iau o măsură”

Mureșan a mai explicat că nu voia ca Rednic să dea aproape toți jucătorii de la echipă afară și a a dat de înțeles că rebelii Filip și Matei vor reveni la echipă:

“Nu puteam eu să semnez să plece 15 jucători și a mai zis la un moment dat de încă vreo 4. Deci vreo 19 în total. Nu pot să fac. Preferam să-mi dau demisia decât să las Dinamo fără 19 jucători. Era o pagubă enormă la club. După, cine juca? Ne permitem noi să luăm jucători care au jucat la alte echipe sau luăm tot jucători care nu au mai jucat din aprilie

După părerea mea, Steliano Filip și Cosmin Matei rămân la Dinamo. Am și discutat cu Flavius și da. Sunt jucători cu experiență, care pot să aducă un plus. Au cochetat și cu naționala. Sunt jucători buni, de valoare. Avem nevoie de jucători de valoare și cu caracter”

Deși aseară într-o intervenție televizată declara că Dinamo nu are nevoie de fanii din DDB, astăzi Mureșan a revenit la sentimente mai bune spunând că suporterii sunt indispensabili pentru revitalizarea echipei:

“Am fost sunat de doi suporteri din DDB. Am avut o discuție în contradictoriu, dar civilizată. A fost o greșeală și mi-o retrag. Fără DDB nu se poate salva Dinamo pentru că DDB a dat două milioane și ceva de euro. Îmi pare rău, sper să vină înapoi și să vină mai mulți cotizanți și membri decât sunt la ora actuală.

Acum eu nu cred că Peluza Cătălin Hîldan și DDB și toți susținătorii lui Dinamo sunt fanii unei persoane. Nu sunt nici ai meci, nici ai lui Badea, nici ai nimănui. Cred eu. Ei trebuie să fie și sunt fanii clubului Dinamo, indiferent de cine ocupă vremelnic funcții la Dinamo. Deci, nu știu dacă o să fie mulți care se vor retrage din această cauză, mai ales că acest lucru nu este susținut de rezultate din păcate”

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.