Flavius Stoican ia măsuri:„Dacă vor să joace fotbal la Dinamo şi merită, atunci sunt jucători ai lui Dinamo”

Dinamo București a încheiat catastrofal anul 2021. Situația din Ștefan cel Mare este tot mai complicată, iar oficialii bucureșteni fac eforturi pentru a redirecționa corabia. Mircea Rednic a fost înlăturat de la cârma echipei, iar Flavius Stoican, liber de contract după despărțirea de FCU Craiova, a preluat-o pe Dinamo cu gânduri mari, fiind convins că în anul 2022 echipa va arăta mult mai bine.

Mircea Rednic a anunțat că se va despărți de 14 jucători, dar Stoican nu are de gând să le rezilieze acestora contractul. Totuși noul tehnician este pregătit să ia măsuri dure în cazul în care elevii pe care îi va antrena nu se vor ridica la nivelul așteptărilor:

„O să am o discuţie cu ei, eu trebuie să ştiu ce vor ei, dacă vor să joace fotbal la Dinamo şi merită, atunci sunt jucători ai lui Dinamo. Dacă simt că unul e cu gândul în altă parte, strângem mâna bărbăteşte şi «sănătate, Doamne ajută». Toată lumea care e sub contract cu Dinamo, e sub contract cu Dinamo.

Voi evalua şi vor veni la echipă jucătorii după ce voi lua referinţe. Sunt atâtea lucruri de făcut în viaţa asta şi nu putem fără pasiune şi dorinţă. Dacă îi simt că sunt aproape de echipă, îmi dau viaţa. Jucătorii au valoare, dar contează cât de conectaţi sunt la fotbal.

Viaţa lor trebuie să fie fotbalul, că de aia s-au apucat de fotbal. Suporterii au ajuns la un anumit grad de răbdare că nu am arătat nimic pe teren”, a declarat Flavius Stoican pentru Telekom Sport.

Dinamo a încheiat anul 2021 pe poziția a 15-a, cu un bilanț negru în actuala ediție de campionat: 3 victorii, 3 remize și 15 înfângeri, situându-se la doar un punct în fața lanternei Academica Clinceni.

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.