Delirul lui Gigi Becali din seara de Crăciun: “Vaccinul e lepădare de Hristos”

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a oferit în seara de Crăciun un amplu interviu pentru România TV în care a continuat declarațiile controversate legate de pandemia de coronavirus.

De la începutul pandemiei, Becali s-a implicat activ în lupta pentru combaterea noului coronavirus prin intermediul clinicii sale private. Cu toate acestea, medicamentele promovate de el anti-covid, sunt neaprobate în Uniunea Europeană.

Omul de afaceri, nu le-a recomandat jucătorilor săi de la FCSB să se vacineze, iar ieri a reiterat ideea că vaccinul nu este o practică pentru creștini:

“Eu nu fac propagandă. Eu vorbesc pentru creștinii mei, pentru mama mea și frații mei, cu care mă împărtășesc. Lor le spun că eu nu mă vaccinez. 

Eu plătesc statului impozite și respect legile și dau lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu. Dacă tu mă îndemni pe mine spre ceva ce nu e al lui Dumnezeu, nu fac. Aia nu mai fac! Dacă îmi spui să fac vaccinul, nu fac. De ce? Pentru că eu nu cred. Eu nu cred în știință. Eu cred în Dumnezeu? Cine a făcut știința?Nu a făcut-o Dumnezeu?

Dacă Sfinții Părinți să nu fac vaccin, păi, bă, eu nu fac vaccin! Că eu nu știu. Eu sunt om prost, dar fac ce au zis Sfinții Părinți, care au vorbit cu Dumnezeu.

Eu vaccin nu fac! De ce? Păi dacă Sfinții Părinții spun că vaccinul este lepădare, eu nu mă lepăd de Hristos chiar dacă îmi tai capul. Nu că-mi impui tu verde certificat verde… Să-și vadă de treaba lor cu certificatul verde. Eu nu fac lepădare, că asta e vaccinul. Eu nu știu știință.

Eu cred în Dumnezeu. Aa, cred în medicii pe care Dumnezeu i-a pus și în medicamentele pe care El le-a făcut. Dar Sfinții Părinți spun să nu fac vaccin, iar eu cred în ei. Nu mă lepăd de Dumnezeu”

De asemenea, Becali a mai dezvăluit că a fost infectat cu COVID-19 în urmă cu aproximativ un an:

“Am făcut COVID, acum vreun an. Am făcut și gata. Am făcut câteva vitaminizări și gata! Nu am avut nimic. Așa a vrut Dumnezeu.

Am făcut analize de sânge și am văzut că am avut tot mai mulți anticorpi. Doctorul mi-a zis «Domnule Becali, ați fost atacat de multe ori». Nu purtam mască și am fost atacat de virus… Dar eu îl atacam, strănutam de două ori și-l aruncam. M-am imunizat. Nu îmi e frică de COVID”

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.