Christian Eriksen își anunță revenirea: „Obiectivul meu este Campionatul Mondial din Qatar”

Christian Eriksen (29 de ani) a oferit primul interviu după momentul tragic petrecut anul trecut la Campionatul European.

Atacantul danez s-a prăbușit pe teren în timpul partidei Danemarca-Finlanda, de la EURO 2020. Eriksen a suferit un stop cardio-respirator, iar pentru cinci minute inima sa a încetat să bată. Reacția promptă a echipei medicale l-a salvat însă pe jucătorul danez, căruia i-a fost montat și un defibrilator la câteva zile după incident.

Eriksen pregătit de revenire Fostul jucător de la Inter nu a mai evoluat de la acea partidă, dar și așa își dorește să joace alături de naționala sa la Campionatul Mondial din Qatar care va avea loc în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022: „Obiectivul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să joc. Mă gândesc la asta tot timpul. Este scopul meu, este visul meu. Dacă voi fi convocat, asta este altceva, dar vreau să revin. Sunt sigur că pot reveni pentru că nu mă simt cu nimic diferit. Fizic, sunt în cea mai bună formă. Acesta este obiectivul meu și mai am ceva timp la dispoziție”, a declarat Eriksen într-un interviu oferit pentru DR.

„A fost uimitor faptul că atâtea persoane au simțit nevoia să îmi scrie”

Eriksen a rememorat clipele ce au urmat după momentul de la EURO și a avut un mesaj de mulțumire pentru fanii care i-au fost alături în acea perioadă și care l-au ajutat în procesul de recuperare.

„A fost uimitor faptul că atâtea persoane au simțit nevoia să îmi scrie sau să îmi trimită flori. A avut un impact mare asupra multor persoane, care au simțit nevoia ca eu și familia mea să știm că sunt alături de noi. Mă face foarte fericit asta. La spital îmi tot spuneau că am primit și mai multe flori. A fost ciudat, nu mă așteptam ca lumea să îmi trimită flori pentru că am murit pentru cinci minute. A fost extraordinar, m-a ajutat foarte mult să primesc acele urări. Lumea îmi scrie în continuare  ”, a adăugat jucător danez.

Eriksen s-a despărțit de Inter Milano în luna decembrie a anului trecut. Potrivit regulilor impuse în Italia, acesta nu a mai avut drept de joc în Serie A din cauza dispozitivului care i-a fost implantat la inimă în urma intervenției chirurgicale. Eriksen a evoluat în 39 de partide pentru Inter, timp în care a marcat de patru ori și a devenit campion al Italiei.  

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.