Toni Petrea, gânduri despre 2022

Anton Petrea, tehnicianul celor de la FCSB, a oferit un interviu exclusiv pentru FCSB TV, în care a vorbit despre pregătirea din perioada de iarnă, juniorii de la Academia FCSB, dar și despre primul meci din acest an, contra celor de la CFR Cluj.

Dacă în urmă cu un an, FCSB își efectua pregătirea de iarnă în Turcia, anul acesta echipa nu a părăsit țara, Toni Petrea considerând acest aspect drept un avantaj:

„ Da, pot să spun că este un oarecare avantaj faptul că ne-am pregătit și ne pregătim în condițiile vremii de aici, însă, cred că și celelalte echipe care sunt în Antalya, când vor veni, vor avea timp de adaptare la condițiile din țara noastră […] Mă gândeam, înainte de această perioadă, că poate am făcut o greșeală că nu am reușit sâ plecăm într-un cantonament în străinătate, dar uitându-mă acum la ce s-a întâmplat în Antalya, cel puțin cu vremea nefavorabilă, cu furtuni, cu ploi, cred că am fost foarte inspirați că am rămas acasă. ”

Întrebat de prestația la antrenamente și posibilele kilograme luate în plus ale jucătorilor săi, Toni Petrea a declarat următoarele:

„ Destul de bine, cred că totuși, în perioada de vacanță, unii dintre ei n-au prea făcut multe lucruri din ceea ce le-am dat […] au venit oarecum nu foarte pregătiți, pot să spun […] consider că e foarte importantă greutatea jucătorului, să rămână în condițiile optime, pentru că un kilogram sau două în plus contează în exprimarea lui în teren, modul cum aleargă, ceea ce vrea să facă… ”

Alexandru Maxim și frații Tănase sunt puștii care s-au alăturat echipei mari a FCSB-ului. Toni Petrea a coniserat că perioada de pregătire este un moment prielnic promovării tinerilor din academie:

„ Am considerat că în această perioadă putem aduce lângă echipa mare câțiva tineri de perspectivă, din cadrul academiei noastre, tineri valoroși, tineri buni, care am vrut să ia contact cu nivelul primei echipe, cu atmosfera de aici, cu ceea ce se întâmplă, cu antrenamentele […] până acum s-au comportat foarte bine, chiar surpinzător, mă așteptam ca intensitatea antrenamentelor pentru ei să fie prea mare […] chiar s-au comportat foarte bine. ”

FCSB – CFR Cluj este meciul care marchează revenirea Ligii 1, confruntare ce va avea loc pe 23 ianuarie. Toni Petrea este conștient de importanța acestei partide, mai ales că FCSB se află la 10 puncte distanță de liderul CFR.

Despre acest meci, Toni Petrea a declarat următoarele:

„ Eu îl privesc ca pe un meci de campionat, dar, într-adevăr, importanța lui este foarte mare din punctul meu de vedere, ținând cont că vom mai juca dupa aceea două jocuri împotriva lor, e poate și de moral. Pentru moralul jucătorilor, o victorie ar fi importantă, plus de asta ne-am apropia la 7 puncte de ei și am pune și noi ceva presiune asupra lor. Importanța jocului pentru mine este foarte mare, însă jucătorii trebuie să realizeze că nu doar un singur joc contează, nu înseamnă că dacă reușim să câștigăm cu CFR , gata lucrurile s-au rezolvat. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să tratăm cu maxim de seriozitate și să scoatem maxim de la fiecare joc și începând cu primul joc, cu CFR, trebuie să câștigăm. ”

FCSB-CFR Cluj se va disputa pe 23 ianuarie la ora 20:00 pe Arena Națională, meci care va conta pentru etapa cu numărul 22 a Ligii 1.

Acest articol a fost publicat în Sport. Salvează legătura permanentă.